De zomer zit er helaas alweer op en de koude winterdagen zijn in aantocht. In de winterperiode ben je helemaal niet met je tuin bezig, maar je kan altijd alvast voorbereidingen treffen voor de volgende zomer. In dit artikel hebben wij de leukste tips om jouw saaie tuin om te toveren tot een luxe paradijs. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

 

Een terrasoverkapping

De eerste tip is om een terrasoverkapping te plaatsen in de tuin. In Nederland hebben we te maken met een sterk wisselend klimaat, waardoor je niet altijd buiten kan zitten. Een terrasoverkapping lost dit probleem op omdat het beschermt tegen zowel regen als zon. Wanneer de buitentemperaturen goed genoeg zijn om buiten te zitten kan de dag alsnog verpest worden door een regenbui. Dankzij een overkapping zit je lekker droog en kan je zelfs tijdens een regenbui door met de barbeque. Ook beschermt een terrasoverkapping tegen felle zonnestralen, waardoor je op die hete zomerdagen ook wat schaduw hebt om heerlijk tot rust te komen.

Dat klinkt allemaal leuk, maar zo’n overkapping plaats je niet zomaar. Gelukkig zijn er professionals zoals Van Van EE die dankzij hun expertise in no time een terrasoverkapping op maat plaatsen.

 

Nieuwe bloemen en planten

Als je nog weinig bloemen of planten in je tuin hebt, dan heb je deze winter alle tijd om online leuke soorten te zoeken om in je tuin te plaatsen. Bloemen en planten dragen niet alleen bij aan het beeld van je tuin, ze zijn ook nog eens ongelooflijk goed voor het milieu. We zien tegenwoordig een afname in het aantal bijen in de bevolkte gebieden, door extra bloemen en planten te plaatsen in je tuin help je dit tegen te gaan.

 

In de winter een tuinset kopen

De winter is mogelijk de beste periode om een nieuwe tuinset aan te schaffen. Omdat de  vraag naar nieuwe tuinsets in de winter erg laag is, liggen de prijzen ook wat lager. Hierdoor kan je voor een laag bedrag een leuke nieuwe tuinset aanschaffen. Je moet dan nog wel eventjes wachten tot het weer zomer is, maar dan heb je wel een heerlijke nieuwe tuinset onder je nieuwe terrasoverkapping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *