Wanneer je nu naar het plaatselijke tuincentrum gaat, dan kom je natuurlijk een hele hoop planten tegen, maar het zal je nu ook niet meer verbazen als je ook steeds meer planten voorbij ziet komen die niet echt zijn, maar een nepplant. Van de ene variant zul je het waarschijnlijk sneller zien dat geen echte plant is dan de ander, maar daarin kun je zelf een goede keuze maken. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een hangplant, dan kiezen veel mensen toch voor een kunstplant, omdat zij dan met het water geven geen last krijgen van een plant die water op de grond zou kunnen gaan lekken. 

Nep planten in het tuincentrum

Van iedere plant is ook wel een kunst versie te vinden en wanneer zelfs tuincentra deze gaan verkopen, dan betekent dit dat het taboe er ook wel vanaf is. Waar iedereen voorheen altijd maar echte planten moest hebben, omdat dat mooier was, geven mensen nu toe dat zij nepplanten gekocht hebben, omdat zij de levende en echte variant niet in leven konden houden en de bladeren gingen hangen. Er zijn speciale apps voor mensen die hier moeite mee hebben, maar dit mag niet altijd baten en het enige mogelijke stukje groen kan dan natuurlijk in de verf op de muur zitten, maar ook in een kunstplant. 

Gemakkelijker te onderhouden

Een kunstplant biedt enorm veel voordelen, alleen is het wel belangrijk dat je er een beetje op let dat er niet teveel stof op de plant komt te liggen waardoor het geheel toch wel heel erg nep gaat lijken. Zo wordt het een enorme stofvanger in de kamer en dat is natuurlijk toch zonde, omdat het wel een beetje echt moet lijken om het in het geheel te kunnen gaan passen. Je kunt deze planten gemakkelijker even onder de douche houden om het buiten te laten drogen, want ze kunnen eigenlijk alles aan. Super makkelijk dus eigenlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *