Wanneer jij oppervlakken buiten het huis goed wil schoonmaken, kan je gebruik maken van een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger zal met een redelijke kracht alle oppervlakken goed kunnen schoonmaken. Zo moet je denken aan oppervlakken als de vieze tegels die aan het verkleuren zijn, kozijnen of muren. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw auto, boot, barbecue of scooter schoon te maken met een hogedrukreiniger.

Het aanschaffen van een goede hogedrukreiniger, zoals een Karcher hogedrukreiniger, is niet altijd even goedkoop. Daarom wil jij je zo goed mogelijk inlezen en erachter komen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede hogedrukreiniger. 

Kijk naar welke oppervlakken jij wil schoonmaken

Een van de eerste dingen waar jij op wil letten bij het aanschaffen van een Karcher hogedrukreiniger is welke oppervlakken jij wil gaan schoonmaken. Zo heb je bijvoorbeeld een hogedrukreiniger van op zijn minst 140 bar nodig als jij een terras van 50m² wil gaan schoonmaken, maar voor een kleinere terras ben je minder bar nodig.

Het liefst wil je kiezen voor een hogedrukreiniger die een werkdruk heeft van ongeveer 140 à 145 bar. Daarmee is het mogelijk om de meeste oppervlakken schoon te maken, zoals de groene tegels in je achtertuin, maar ook jouw auto waarmee je net te hard door het zand hebt gereden tijdens de regen. 

Kijk naar de combinatie van wateropbrengst en waterdruk 

Nadat je hebt gekeken hoeveel bar je nodig hebt, wil je gaan kijken naar de combinatie van wateropbrengst en waterdruk. Het reinigingsvermogen van een hogedrukreiniger wordt namelijk bepaald door de combinatie van wateropbrengst en waterdruk. Wanneer deze twee dingen goed op elkaar zijn afgestemd, zal het veel makkelijker voor jou worden op de verschillende oppervlakken schoon te maken.

De wateropbrengst houdt in hoeveel water per uur wordt verbruikt en de waterdruk is de kracht waarmee het water uit de hogedrukreiniger komt. Door die druk wordt het hardnekkige vuil van allerlei oppervlakken afgeblazen. Wanneer je een auto gaat schoonmaken, ben je minder druk nodig dan wanneer je stenen gaat schoonmaken. Veenma.nl biedt verschillende soorten hogedrukreinigers aan en klaart elke klus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *