Een muurafdekker van beton biedt veel bescherming aan metselwerk. Het voorkomt dat stenen en voegen worden aangetast door neerslag in alle vormen. Een muurafdekker zorgt ervoor dat er geen lelijke en ontsierende vochtplekken ontstaan. Bovendien zorgen ze ook voor de veiligheid en stabiliteit van het metselwerk. Door continue blootgesteld te worden aan hemelwater kunnen stenen en voegen gaan scheuren en barsten. Op den duur wordt het daardoor poreuzer waardoor het makkelijker af kan brokkelen en zelfs omvallen. U moet er toch niet aan denken wat er gebeurt als u uw auto net naast een gemetselde zuil of muur geparkeerd hebt terwijl deze niet beschermd is met een muurafdekker. 

Een betonnen muurafdekker zorgt voor een nette afwerking

Een betonnen muurafdekker zorgt niet alleen voor bescherming maar geeft het metselwerk ook een nette en verzorgde uitstraling. Het fungeert eigenlijk als een dakje bij een huis. in ieder geval aan twee zijdes loopt een muurafdekker schuin af waardoor water geen kans krijgt om rechtstreeks op stenen en voegen terecht te komen. Een muurafdekker is voorzien van een zogenaamd waterhol, een soort van afvoergootje. Dit zorgt ervoor dat neerslag niet langs het metselwerk kan sijpelen maar keurig wordt afgevoerd. Betonnen muurafdekkers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kennen we de muurafdekplaten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en daarmee zeer geschikt om op gemetselde muren te plaatsen. Plaats ze over de gehele lengte van de muur en deze is hiermee voldoende beschermd. Een betonnen muurafdekker is onderling naadloos op elkaar aan te sluiten dus er ontstaat één mooi geheel.

Een paalmuts als muurafdekker

Behalve een muurafdekplaat kennen we ook de paalmuts als muurafdekker. Deze loopt aan vier zijdes schuin af naar beneden en is daarmee erg geschikt voor een schoorsteen of een gemetselde zuil. Een betonnen muurafdekker is, behalve in verschillende uitvoeringen, ook in diverse kleuren te koop. Het beton is onderhoudsarm en bestand tegen alle weersinvloeden. Door de vlakke onderkant is het eenvoudig te bevestigen. Breng metselmortel of steenlijm aan op de onderkant van de muurafdekker en het oppervlak waarop het bevestigd moet worden. Druk het aan en laat het goed drogen. Voor een extra mooie afwerking kunnen eventuele naadjes nog met kit worden opgevuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *