Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: een dierbare die overlijdt. Een bezoek brengen aan de laatste rustplaats is een manier om dichtbij de overledene te komen, herinneringen op te halen en het verdriet een plaats te geven. Persoonlijke, mooie grafdecoratie zorgt ervoor dat het graf heel eigen en uniek wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden om het te decoreren naar wens. In deze blog geven we je een aantal tips om, weloverwogen, grafdecoratie online te kopen.

Kaarsen en lichtjes

Vuur is het symbool voor licht, warmte en liefde. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor kaarsen en lichtjes bij een grafsteen. Kaarslicht staat symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde en wordt dan ook gebruikt om doden te gedenken. Een kaars laten branden is een manier om concreet wat te doen met iets wat zo vaag en ongrijpbaar is als de dood. Het maakt het gemis van een dierbare tastbaar. Grafdecoratie kun je kopen in veel verschillende vormen en daardoor is er altijd wel een kaars die mooi past bij de rest van het graf.

Rouwbloemen

Ook bloemen, bijvoorbeeld de favoriete rozen van oma, kun je heel mooi bij een grafsteen plaatsen. Daarvoor zijn speciale grafdecoratievazen te koop die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn en mooi passen bij de grafsteen. Online zijn diverse aanbieders die met behulp van persoonlijke service een mooie bloemen boeket als grafdecoratie samenstellen en deze op een gewenst moment leveren op locatie.

Graflantaarns

Wil je graag een kaarslichtje op het graf laten branden, maar zeker weten dat er geen kaarsvet druipt op de grafsteen? Kies dan voor een graflantaarn. Deze staan heel decoratief en je kunt kiezen uit diverse modellen, van klassiek tot modern. Een graflantaarn kan altijd in combinatie met een mooi rouwboeket geplaatst worden.

Glazen grafdecoratie

Misschien is er nog zoveel wat je zou willen zeggen tegen je dierbare overledene… De tekst op de grafsteen geeft daar echter niet altijd de ruimte voor. Een mooie spreuk of afbeelding bijvoorbeeld zou je kunnen zetten op een glazen grafmonumentje. Dat kan vervolgens bijgezet worden op een bestaande grafsteen. Een glazen grafdecoratie kun je kopen in verschillende afmetingen, materialen en kleuren.

Beeldjes en gedenkstenen

Ook met een grafbeeldje of gedenksteen kun je een graf een persoonlijk accent geven. Het plaatsen van een beeldje of steen heeft een persoonlijke betekenis. Op een kei kun je bijvoorbeeld met viltstift een persoonlijke tekst schrijven. Er zijn vele gedenkbeeldjes en –stenen te koop die de symbolische waarde of uitstraling hebben die je in gedachten hebt.

Dit is slechts een kleine greep uit wat er mogelijk is op het gebied van het kopen van grafdecoratie. Er is altijd iets wat past bij je persoonlijke wensen en voorkeur.

Bron: Wishflowers.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *