De Japanse Kardinaalsmuts is een prachtige plant die past bij iedere tuininrichting. Of u het nu in een border plaatst, als groepsbeplanting gebruikt of als haag aanplant: de Japanse Kardinaalsmuts komt overal goed tot zijn recht. Deze oersterke plant is bij uitstek geschikt voor ons wisselvallige Nederlandse klimaat. Omdat het zijn oorsprong kent in Japan is het gewend aan een zeeklimaat met zeer koude winters. De haagplant kan dus extreme kou verdragen en verliest daardoor geen blad. De laagblijvende plant heeft bijzondere bladeren. Deze zijn donkergroen van kleur en zijn licht gekarteld. Ook al blijft de Japanse Kardinaalsmuts klein van stuk, toch groeit het gemiddeld zo’n 10 tot 15 centimeter. Het kent een dichte begroeiing waarmee het bijzonder geschikt is om als lage haag van ongeveer 80 centimeter aan te planten.

Onderhoud van de Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts kan op iedere standplaats aangeplant worden. Zorg ervoor dat u het niet te diep in de grond plaatst en woel de grond eerst goed los. Om het een goede start te geven kunt u het beste wat aanplantgrond gebruiken in combinatie met de uitgegraven grond. Na het aanplanten is het zaak om de Japanse Kardinaalsmuts, vooral de eerste periode na het aanplanten, van voldoende water te voorzien. Bij warm weer kunt u dit beste tijdens de vroege ochtenduren doen. Aanplanten kan het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode. De Japanse Kardinaalsmuts vergt verder niet veel onderhoud, behalve een jaarlijkse snoeibeurt in de maand april. U hoeft hierbij alleen de bovenzijde te snoeien. 

Kwekerij

De Japanse Kardinaalsmuts kunt u natuurlijk overal kopen. Wilt u een zeer betaalbare plant van uitstekende kwaliteit dan wordt de Japanse Kardinaalsmuts kwekerij in Lunteren van harte aanbevolen. Hier worden ze in de eigen kwekerij opgekweekt en zijn ze eenvoudig online te bestellen. Direct na de bestelling worden de planten zorgvuldig verpakt en zo snel mogelijk verzonden. Omdat ze hierdoor erg kort onderweg zijn komen ze in topconditie bij de door u opgegeven locatie aan. Afhalen bij de kwekerij kan, na het maken van een telefonische afspraak, uiteraard ook. Kunt u met eigen ogen zien waar uw scherp geprijsde Japanse Kardinaalsmuts vandaan komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *