De freesia is een bloem die vanwege zijn eenvoud en schoonheid erg geliefd was bij de ouderen onder ons. Maar de freesia is tegenwoordig weer erg hip aan het worden en wordt dan ook bijna bij iedere bloemisterij wel aangeboden. Vanwege zijn fragiele steel en zijn vaak sterke geur is de freesia een gemakkelijke en dankbare bloem om te verwerken in boeketten.

 

Omdat de freesia van oorsprong uit Zuid-Afrika komt heeft hij ooit de bijnaam Kaaps lelietje van dalen gekregen. De huidige naam Freesia is echter pas in 1830 aan de bloem gegeven door de in Zuid-Afrika levende botanicus Ecklon. Uit dank voor wat de Duitse arts dr. Freese voor hem betekend had gaf hij een van de mooiste bloemen in Zuid-Afrika de dokter zijn naam.

 

Boeketten met fresia’s bezorgen

Ben jij ook zo gek op de mooie fresia? Kies dan online uit de mooiste boeketten. Een boeket met fresia’s bestellen gaat online heel eenvoudig. Je hebt de keuze uit een aantal top-bloemisten die vaak nog dezelfde dag bezorgen. Jouw bestelling moet dan voor 14:00 geplaatst zijn, en wordt geleverd door een lokale bloemist. 

 

De betekenis van de freesia 

Zoals iedere bloem heeft ook de Freesia een achterliggende betekenis in de bloemenwereld. Freesia’s geven staat synoniem voor onschuld en eerbaarheid. Het was ooit de traditie om na 7 jaar huwelijk je echtgenoot te herinneren aan de liefde die er ten tijde van het huwelijk was. De periode van 7 jaar is expres genomen omdat die periode in veel huwelijken een keerpunt blijkt te zijn. Hierbij kan ook gerefereerd worden aan het (bijbelse, maar ook mythologische) gezegde; 7 goede/ vette jaren, 7 slechte/ magere jaren. 

 

De freesia is een matig tot sterk ruikende bloem (hangt af van het soort) en kan in lengte variëren van 20 centimeter tot zelfs een meter hoog. Qua kleuren kunt u meestal kiezen tussen wit, geel, blauw, rood, roze, paars en oranje. Ook twee- of meerkleurige freesia?s komen tegenwoordig veelvuldig in het assortiment voor. De freesia is het gehele jaar door te verkrijgen en wordt zowel als enkelbloemige als meerbloemige variant geleverd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *