Wanneer u niet gaat voor een standaardhaag zoals de buxus is een Euonymus Japonicus beslist iets voor u. Deze prachtige heester kennen we ook als de Japanse Kardinaalsmuts of de Green Spire. Het is net als de buxus winterhard waardoor u immer een groene haag hebt. De Euonymus Japonicus heeft glanzend donkergroene bladeren die licht gekarteld zijn. In Lunteren vindt u de allerbeste kwekerij die deze heester in eigen beheer kweekt en verkoopt. Omdat ze rechtstreeks kunnen leveren aan de klanten hanteren ze zeer scherpe prijzen. En dat voor Euonymus Japonicus planten van topkwaliteit. De levering gebeurt razendsnel op iedere gewenste locatie. Vooraf een vrijblijvende offerte bij de kwekerij opvragen kan natuurlijk ook. Ook is het mogelijk om de bestelde Euonymus Japonicus planten op te halen bij de kwekerij in Lunteren. 

Aanplanten van de Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus kan op iedere standplaats aangeplant worden. Wel is het goed dat de grond doorlatend is waardoor de haagplant alle benodigde voedingsstoffen uit de bodem goed tot zich kan nemen. Om de groei extra te stimuleren kunt ook nog organische meststoffen toevoegen alvorens u de Euonymus Japonicus in de grond plaatst. Gaat u het als een haag aanplanten? Dan kunt u hierbij gebruik maken van een hulplijntje. Zo weet u zeker dat ze mooi recht naast elkaar komen te staan. Op de webshop van Euonymusjaponicus.nl vindt u trouwens een handige calculator om exact te berekenen hoeveel planten u per meter nodig hebt. Zorg in de eerste periode van het aanplanten van de Euonymus Japonicus voor voldoende water.

Compacte haag van Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus blijft, net als de buxus, laag. De gemiddelde hoogte bedraagt zo’n 80 centimeter. Omdat de haagplant maar 10 tot maximaal 15 centimeter per jaar groeit is één maal per jaar snoeien voldoende. De beste periode hiervoor is net na de winter, in april. Snoei alleen de bovenzijde met een elektrische- of handheggenschaar. Houd wel rekening met het weer tijdens de snoeibeurt. Wanneer het te warm is of de zon fel schijnt bestaat er kans op verbranding van de blaadjes. Wilt u meer weten over de Euonymus Japonicus? Kijk dan op de site van de www.euonymusjaponicus.nl  in Lunteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *