Ontzettend veel mensen houden ervan om in hun woning te kunnen genieten van een beetje groen. Een plant kopen is dan ook vaak een goed idee. Wanneer ook jij met dit idee speelt zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal zaken zijn waar je aandacht aan zal willen besteden. Zo is er bijvoorbeeld niet alleen de uitstraling van de plant, wat bovendien ook te denken van de verzorging vriendelijke eigenschappen waar ze al dan niet over beschikt? In ieder geval, ben je van plan om voor het eerst een plant te kopen en wil je graag precies weten waar je allemaal aandachtig voor moet zijn? Dan is verder blijven lezen zeker en vast de moeite waard.

Vier belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden

Ga je een plant kopen? Dan zal je tot de conclusie komen dat er eigenlijk vier belangrijke aandachtspunten bestaan om rekening mee te houden. We beginnen met het meest voor de hand liggende gegeven. De bladeren waar een plant over beschikt verklappen namelijk in de praktijk heel wat over de conditie van de plant. Controleer bijvoorbeeld altijd grondig of er geen sprake is van ziektes of schimmels op de bladeren. Hierbij kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan:

  • Bruine bladranden;
  • Bladeren die geel verkleurd zijn;
  • Bruine vlekken die verschijnen op de bladeren;
  • Witte wolluis;

Wil je graag een plant kopen die bloemen heeft? Dan wordt het in de praktijk aangeraden om te kiezen voor exemplaren waarvan de bloemknoppen nog niet geopend zijn. Indien je hier rekening mee houdt zal je kunnen vaststellen dat je gevoelig langer van de aangekochte plant zal kunnen genieten. Er zijn buiten deze twee punten ook nog andere zaken om rekening mee te houden.

Let op de ruimte tussen de binnenkant van de pot en de potgrond 

Bij het bekijken van de planten die bijvoorbeeld in een tuincentrum staan is het altijd interessant om aandacht te besteden aan de ruimte welke zich bevindt tussen de binnenkant van de pot en de potgrond. Door hier je aandacht op te vestigen kan je achterhalen of de plant bijvoorbeeld langdurig droog heeft gestaan of niet. Bekijk bovendien ook goed of de bladeren gelijkmatig zijn verdeeld over de stengel of niet. Bij voorkeur spreekt het voor zich dat je bij een plant kopen kiest voor een exemplaar waarbij dat inderdaad het geval is. 

Een plant kopen? Let ook op de vereiste verzorging!

De mate aan verzorging die een plant nodig heeft kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Voor heel wat mensen geldt dat ze het verzorgen van hun planten bestempelen als een momentje  van pure ontspanning. Voor anderen geldt dan weer dat ze er graag zo weinig mogelijk omkijken naar willen hebben. Welke voorkeur jij hebt is in de praktijk sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bespreekt dit bovendien eventueel ook met je partner. Het is altijd interessant wanneer hij of zij ook mee kan helpen bij het verzorgen van veeleisende planten. Zo kan je met absolute zekerheid voorkomen dat je plant een vroegtijdige dood sterft. In ieder geval, ook de vereiste verzorging is bij een plant kopen zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Bestel al jouw nieuw groen online bij de Regiobloemist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *